2010 i bilder

I januari underhöll jag mig med att vara kattvakt åt den här lilla katten, och så fick vi ju datorerna från skolan, den 25:e..
















Sedan började jag göra animationer... Detta var den första!

















Praoade på gävledagblad. Var på sandvik och träffade jan björklund bland annat!







På sportlovet var jag på en fjällstation .. Sög ju. Men ändå, tog den bild som länge var min favoritbild.






Blev magsjuk. Men samma dag fick jag besöksrekord på bloggen, så jag var ganska nöjd ändå!
















Det snöade den 21 april tror jag att det var.. Vi hade utegympa.







Ställde ut några bilder på biblioteket.








I man fick jag mitt nya objektiv!!! yeeeah! i konfirmationpresent. fotade konfirmationen med det också.







Sen blev det sommar...






Var i Linköping och såg älskade lars <3







Var i norge en vecka,






Sen böjade skolan.







shoppade :o






hade en jävligt rolig kväll med att titta på rockbjörnen.






såg forrest gump, blev kär. skrev hans visheter på min handled varje dag.








fyllde år, fick massor av saker jag ville ha! :D







fick kenzas ring av mamma, som jag haft på mig nästan varje dag sen dess






köpte en fjärrutlösare, och började ta massor av självporträtt






snön kom.










jag våldtog min pappa. på facebook ;)







började mde den där attans julkalendern...










fick en marabouhandduk!








skolan tog slut









det blev jul...





och nu är året snart slut.


Inte skrattat så mycket på länge

Satt just och läste en blogg vid namn Egoina, väldigt bra faktiskt, så hade hon en video om hur hon gör med sitt hår. Den var det roligaste jag sett på länge. Ja, jättekul tänker ni, wow, hon fixar luggen med en plattång. Men nej serni, det är inte bara det. För vid ca 2.45 händer något riktigt kul. Har gråtit nu ett tag, för det var så j*vla kul.
Här har ni en länk till inlägget med klippet, om ni nu (mot förmodan) inte vill se henne fixa håret kan ni bara spola till 2.40.
Och ja, det är värt reklamen...

http://egoinas.devote.se/blogs/7344436/hur-jag-fixar-haaret---videoblogg.htm

En videoblogg med sakerna jag köpte idag!


Vecka 52.. Är det verkligen det?



Hej vänner.

Den här veckan har jag inte skrivit så mycket om vad jag har gjort. Men, jag har åkt (mycket) skidor, varit på badhuset, i stallet och imorgon ska jag åka med pappa till Valbo, som vi egentligen skulle gjort i måndags, men det var kindof snöstorm när vi skulle åka, så vi åkte inte...
Sedan har jag suttit vid datorn, fotat självporträtt (ovan), internetshoppat lite och ätit maaassor med efterrätter/fika. Och sovit till ca 12 varje dag också då.

Som sagt, åker till Valbo imorgon, för att byta julklappar och köpa saker jag behöver. Inget på rean alltså, har jag tänkt. Men vi hörs nog imorgon, så får vi se då om jag fått med mig nåt trevligt hem. Solong!

MY SISTER




Eftersom jag upptäckte att jag inte hade några bilder på henne på hennes födelsedag har jag sett till att ta några bilder på henne de senaste dagarna. Eller okej, jag har tagit 6 stycken. Det kommer en till om några dagar! :D

Julen 2010 i bilder



Så glad blev min bror för julklappen btw (:
Och detta var dagens tre vardagsbilder typ. Alltså, julaftons..
Men kanske kommer lite mer seriösa bilder sen !  :D

Världens finaste häst ♥



25:e December

Juldagen... Nu är ju julen kindof över, fast det skulle inte jag säga.. Jag tycker att julen är mer en... jag vet inte, men något som finns länge. Inte bara en dag. Så, jag säger god jul idag igen :D

Nu ska ni iaf få se mina julklappar! :


Två t-shirtar, 1800kr, underkläder (det svarta..;)), Falcon beach säsong 2 (!!!), en bok, bodybutter, två ringar, ett grått och ett vitt linne. Plus dieselråttor och sjömansmöss och två ben&jerry halfbaked! :D

Äckligt nöjd, men det sa jag va? ;)


Vad gäller julkalenderna jag hållit på med så är jag jäkligt glad att den är slut.. Var kul när jag hade nåt kul att skriva om, haha. Men det som är väldigt bra är att jag har bloggat varje dag sen första december, omg, och att jag nu har massor av saker att blogga om, som inte blivit av under december. MASSOR AV BILDER! :D

Kör upp första bilderna imorgon, så vi hörs då :)

Lucka 23.. MINA JULKLAPPAR (som jag ger bort..)


Björnborgkalsonger till brorsan, jeanstights till syrran. Presentkort på pocketshop (bokaffär) till mamma och en skiva till pappa (skiva med covers (typ) på Stefan Sundströms låtar).

Ska bli sååå kul att se alla öppna dem, för jag har köpt så klockrena klappar. Knappt så ajg förstår det själv. Skiva går alltid hem hos pappa, syster har sagt att hon vill ha sånnadär förut, mamma handlar alltid där och bror, ja... Han får dem bara, hehe ;)


Och det är klapparna jag köpt i år. Hittills iaf. Vad gäller de som jag själv ska få har jag mina aningar... Men vill inte säga det här, då blir det ju pinsamt, right? Nåja. Här får ni en bild på hur jag slog in presenterna iår. SÅ NÖJD! Aldrig gjort snyggare paket.


HOPPAS ATT NI HAR DET TREVLIGT! ÅTERKOMMER SENARE (IMORGON?) MED MINA JULKLAPAR! :)

24 DECEMBER!!!



NU ÄR DET 24 DECEMBER! GID JUL FOLKET! HÄR HAR NI EN JUL-VIDEO-BLOGG, ENJOY! :)

222222222222222222222222222222222222


Oj mitt finger fastnade...

Hur som helst, förra julen var jag på Öland. Jaoopp. Min mormor och morfar har en stuga där, så där var vi, dom och min familj, i några dagar. Ganska mysigt, men ganska kallt (i huset) och dött, haha.. På julafton blev det strömavbrott typ klockan två, och fortsatte till kanske fyra eller nåt, så vi missade Kalle Anka, och julmaten blev lite misslyckad, eftersom spisen inte fungerade. Men, det gick tillslut iaf!
Jag älskar Öland, haha. Har varit där massor av somrar när jag var yngre. Nu är vi inte alls där lika ofta, förra julen var senaste gången, men ja... Kanske kan åka dit i sommar, vi får väl se... ;)
Ska se om jag hittar lite bilder från Öland nu, har dem inte på datorn tyvärr, men de borde finnas i arkivet på blogg.se...
Ja, det var de bilder jag tydligen hade publicerat från det... Haha. Det där är från havet, Byxelkrok, och de andra bilderna är tagna från bilen ;)
Nu är det btw snart juuul! Imorgon kommer nog inlägget lite senare också, men det får ni se då (:

21 december, JULLOV

Bildbomb från igår var det tänkt ja... Jag började faktiskt med bilderna så fort jag vaknade (halvett), och har hållit på läääänge. Men jag är inte klar... Men ja, vi får se, hur mycket bilder det blir nu, resten kanske kommer upp sen!















Woow, vilken bomb........ nej.
Men alltså, allt dampar. Jag behöver en film nu, för jag orkar inte det här. Men alltså, det kommer bilder i vanliga inlägg sen! :)

Orkar inte

Neeej... jag orkar inte fixa allt till luckan idag. ska göra det det första jag gör imorgonbitti, jullov nu ni vet! SES DÅ! ;)

Lucka 20 - En outfit

Idag är det den 20 december, om två timmar börjar julavslutningen i kyrkan. Nu ska ni få se min outfit för kvällen, precis som Anna gissade! :)




Tyyyyp bara gamla kläder och saker :D
Svart tröja, jeans, två armband, småsmå örhängen (som inte hänger...?) , den vanliga ringen och rött nagellack, väldigt mörkt rött nagellack... Japp! :D
Lite mascara och håret som vanligt på det, så är man klar. Som på bilden alltså, haha.

Hahaha, jag tror att den här luckan blir svår att gissa... NI FÅR HELT ENEKLT SE IMORGON, VAD DET ÄR! :d






19 december, fjärde advent,

och ja, det betyder ju lucka 19 i kalendern.
Och inte var det så värst svårt att veta vad det stod i den heller, eller hur Eva, Asalea och Shawtyymane (haha)?

Jaja, på adventsdagarna brukar jag ju skriva om vad jag gör, så det ska jag göra! :)




Idag vaknade jag 10 av att klockan ringde. Sen låg jag i sängen ett tag, tills jag klev upp och tog på mig mina absoluta mys-ful-kläder, det här:


Tog hoppbilder i spegeln också, som ni ser. Anledningen till att jag tog på mig fula kläder (hallå?) var att jag inte skulle ut idag. Det var nämligen ett jävla snöväder, så nej tack (bild 1). Istället roade jag mig med att tillexempel tvinga min bror att bädda min säng (bild 2).


Resten av dagen har jag suttit vid datorer. Sims ett tag (på stationära bajsdatorn), sedan massa annat skit på min dator. Texxxxmex spotify.
Och jaa... det är jag som är den gröna gubben i famlijen, skapade mig själv och ja, sen blev jag plantsim. Och fick tre barn. Med olika pappor, hahha. Jag dog igår också, men jag blev återupplivad, grymt.


Ja, så hade vi storstädning idag också. Behövdes kan jag säga, åtmindstånde på toaletten, som jag bestämde mig att städa. Varför väljer man att städa toaletten då? Jo, därför att den är så äcklig, och därför att badrummet är bästa rummet i huset (iaf när det är rent...). Typ, ja. Har tyvärr ingen efterbild på badrummet, men det blev bra iaf! (Tror inte att den blivit ordentligt städad sen vi flyttade in... Euuw).
Tvättade också, eftersom alla handdukar behövde tvättas och det inte fanns plats att lägga dem någonstans, så var tvungen att tvätta... haha! Och ja, vi hönger tvätten i ett torkskåp, men vi har inte på det, om ni undrar.


Sedan badade jag i det nyatvättade badkaret också, med det nya badskummet... Som nästan inte skummade alls :(
Sedan torkade jag mig med marabouhandduken, love :D


Japp, det var min sista advent det. Ingen adventsljusstake äger vi heller, så inga sånna bilder, nejnej.

Hoppsan, vill ni veta en sak... Den där blir lite svår att publicera åtta imorgon, för jag kommer inte ha bestämt den då... Så vi kör den på eftermiddagen någon gång! Påminn mig gärna, haha.
Men, nu kanske det inte är så svårt att gissa vad det står, eller..?

Lucka 18 i min julkalender...

... handlar om gymnasiet, precis som Anna gissade. Duktigt!

Jag går i nian nu, och snart ska man söka dit, så det är sjukt mycket om det nu. Tänkte att jag ju kan ta lite om vad jag tänker!

Sen jag var kanske... 13 eller nåt, har jag tänkt gå språk på gymnasiet. Det är dock inget alternativ nu, eftersom det går över till humanistiska och inte ens verkar finnas på några ställen (som jag har kollat på..). Sedan jag började fota har jag dock gått över mer och mer till media.

Nu har jag bestämt att det blir estet-media (media blir inriktning på estet nu..), eller någon special-media någonstans. Dessutom har jag senaste året varit sjukt o-pepp på att bo med min familj, så jag har bestämt mig för att flytta, hemifrån.

Jag har velat gå i Norrköping eller Luleå, det ser dock inte ut att bli av. Därför att Luleå inte verkar ha någon bra skola, och Norrköping ligger så långt bort, och jag har knappt ens varit där. Luleå har jag ändå varit i massor med gånger (pappa kommer därifrån), så ja...

Jag ska till Luleå i januari och titta tror jag, på skolor, men nu har jag gått över mer till Sandviken, eller Uppsala. De två ville jag verkligen inte gå på förr. Men, i Sandviken tror jag faktiskt att det är en ganska bra skola (eller program iaf) och det känns ganska skönt att ändå vara nära hemma, alltså färnebo. I Uppsala verkar det vara en ännu bättre skola, och framför allt, ett sjukt roligt program!

I Sandviken blir det Bessemer, med estet-media som sagt, och i Uppsala blir det GUC med journalistinriktning. Är faktiskt sjukt sugen på GUC, just pga inriktningen och programmet, men jag vill inte flytta till Uppsala.. Vill hellre flytta till Sandviken faktiskt..


Jaja, jag vet inte. Vi får se efter jul, nu har jag släppt detta för denna termin. Men ni kommer garanterat få höra mer sen!

Fråga gärna om du undrar något!

Imorgon är det ju söndag, och det vet ni ju vad det betyder.... Eller?

Lucka 17, som jag just ändrade

Okej, det här kommer bli tråkigt... Och jag orkar fan inte med en tråkig lucka nu. SÅ VI SKITER I DENNA, OCH KÖR EN............. TYP... GENOMGÅNG AV MINA KATEGORIER, OCH VAD DU HITTAR DÄÄÄR! :d


Bildlösa inlägg om livet: Allt skit jag skriver, som inte är viktigt att läsa (oftast). Typ om mitt lilv, men tråkigt.


Livet med bilder: Vardagsinlägg, men med lite kul bilder. Vardagsbilder kommer också här, ni vet... Oseriösa bilder.


Viktiga inlägg: Sådana lite viktiga inlägg... Typ, om viktiga saker jag säger, kanske.. Ja, men ni fattar.


Frågor, guider etc. : Svar på frågor, typ sånnahär saker, alla foto- och typ redigeringstips ;)


Annat: Random saker. De flesta inlägg från julkalendern hamnar där.


57 veckor: Ni vet den grejen jag håller på med. Där kommer alla dom inläggen upp.


Människor: Jadu... BILDER PÅ MÄNNISKOR!


Djur: Hmm... BILDER PÅ DJUR!


Natur - Detaljer : Kan vara tex. blommor, blad, typ... hus? Men alltså, lite mera detaljer. Eller egentligen allt som inte är vyer, som är nästa...


Natur - Vyer: Vyer, ni vet. Saker som är längre bort.


Övriga foton: Allt annat!


Prylar & kläder: Tex. saker jag vill ha, om jag shoppat nåt eller så. Mest kläder eller småsaker ni vet ;)


Designer: En kategori om designer. Alla inlägg som har med sånt att göra, men inte tips eller koder eller så, det kommer isf i guidekategorin.


Musik, film: Typ allt som är.. ja. Musik, filmer, tv, radio, tidningar, youtubefilmer osv.


Annat kreativt: Sånt som inte är foto eller designer, men typ kanske något jag ritat eller illustrerat eller så.




Lite halv utgående kategorier....


Resor, händelser etc. : Tex. konserter. Det är typ det enda jag skrivit om här...


Everyday Quote: Ni vet.. citat typ. Som jag typ aldrig skriver i.


Videobloggar ligger ännu inte i menyn, men det kommer! Och där kommer mina egna video finnas, ofc.




Imorgon hoppas jag på en roligare lucka....
Nja, inte direkt. Men jaja. Får väl köra.

ÅÅÅÅÅÅÅÅH ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH LYCKA!


GRATTIS VÄNNEN!



Min syster fyller 8 idag! :D
(Kollade igenom hela mappen, men hade bara luciabilderna på henne... Haha!)

Lucka 16 - PHOTOSHOP



Well, photoshoptips... Låter ju som att jag skulle visa något i Photoshop, men nej. Blir i stort sätt aldrig frågad hur jag gör något, så jag har helt enkelt inget att visa. Som inte andra redan visat då såklart, haha. För det är det jag ska tipsa om, andra tips... Wow, där förstod alla. Inte. Men ni fattar sen, right? ;)

Här får ni tre saker ni kan... ja, göra, titta på eller klicka er in på. Säg vad ni vill ;)





Det första jag har att säga, är... FOTA I RAW! Raw är ett annat filformat på bilder, som tex. jpg. När du tar bilder i autoläget med kamerna (system) så blir bilderna jpg. Då lägger kameran själv på lite kontraster, färg, skärpa osv, jag vet inte riktigt allt. Väljer du ist att fota dina bilder i RAW format, blir bilderna råa. Alltså är de totalt orörda när du kommer till photoshop och ska redigera dem. Hur du ställer in detta får ni titta själva, står antagligen i manualen till kameran.

Här får ni skillnaden på en raw och en jpg bild, direkt ur kameran:



Ser ni hur kamerna försökt fixa bilderna? Andra var det lite taskig vitbalans, som den fixat, och lagt på lite färger. På första har den tyckt att bilden var för ljus, och mörkat ner den. 

Om man fotar i raw kan man dock inte öppna den överallt, man kan inte ladda upp den på bloggen direkt och så. Först måste du köra den genom något program, där du fixar inställningarna, och där du sedan sparar den som jpg tex. Jag använder Camera Raw till detta, adobes rawsak, som kommer med senare verisoner photoshop. Det är så lätt att fixa bilderna där, och så kul. I photoshop tappar man gärna bort sig, vet inte vad man ska göra eftersom det finns så mycket osv. Det gör man inte här.
Här ska ni få en bra gudie till allt i Camera Raw, skriven av en som heter Elin:
http://elinivemo.com/blog/2009/12/10/lucka-10-raw/#comments



Kan du photoshop? Isåfall kan du hoppa detta steg. Annars är detta grymt bra. För när man öppnar photoshop förstya gången, hur rörigt är inte allt då? Ojoj, jag tyckte det var jättesvårt. Men, då sökte jag på något, typ photoshop på google, och så hittade jag denna film. Den har lärt mig allt jag kan (nja... inte riktigt. Men allt jag kunde då!). Den är rätt lång, men bra! Vill du lära dig photoshop, kolla på den:
http://www.moderskeppet.se/grunderna/play/intro/



Kan du redan photoshop, och hellre vill se något konkret tips på något kul att göra i ps ist för detta tjafs, kolla in denna sida då. Massor av riktigt bra guider till saker att göra! De visar verkligen bra, användbara saker.
http://www.photoshoprecept.se/




Hoppas att du hittade något nytt i detta inlägg, och ja... Hör gärna av er om vad ni tyckte om ni testade något av det jag tipsade om!

Hehe... lite tråkig lucka imorgon kanske... Men det är väl skit samma, kan bli ganska intressant också tror jag.. ;)

Lucka 15, musikvideos

Well, måste erkänna att jag glömde skriva inlägget igår. La mig åtta, men jag har kommit på att det nog inte var värt det. För jag vaknade 2, och kände mig helt jävla utvilad. Haha, fail där. Sen somnade jag faktiskt om iaf, och vaknade 6. Då låg jag vaken till halv 7, när klockan ringde. Och det har ju inget med detta att göra, right? Men iaf, jag glömde. Så nu blir det nu ist!
btw linda skoglund är snygg.


Idag ska jag berätta om något jag tycker mycket om, musikvideor (videos?)! Fastnade för det typ i sommras har jag för mig, och jag tycker att det är grymt. Såja.

De videos jag gillar är mest de som har en story som passar till låten, och som är bra gjorda, och som man fastnar i. I en musikvideo ska det vara en lätt story, så man inte behöver förstå så mycket av för att förstå, fattar ni? Det finns de som är jättebra, men efter 5:e gången man ser dem, för att man inte fattar grejen förns då. Det är dåligt.

Sen behöver det inte vara en story. Är den bra gjord, snygg helt enkelt, så funkar det ändå. Lady GaGa's Alejandro är liksom bra, fast jag aldrig fattat storyn.

Det finns sjukt många jag tycker är bra. Men, det finns tre stycken, som jag har kollat mest på. Och de är Mine med Taylor Swift, No one's gonna love you med Cee-Lo Green och Firework med Katy Perry. (Lägger alla videos i slutet av inlägget).

Mine, den börjar så bra, den är så fin. Och den är väldigt välgjord, så det är bra. Dock blir den liiite random i slutet, ja.. Ni kan kolla själv om ni vill veta, men de får typ barn osv.. Ja, det är mobbat. Men fram till det är den bäst! Knarkade den här i början av hösten, haha.

No one's, så fin. Älskar kärlek när den är så här, i filmer alltså. Ja, inte att hon går och så, men ni fattar. Handlar om ett par som drar ut på värsta roadtrippen, sen tröttnar dom på varann och tjejen drar, men ändå. Fram till det är den asfin!

Firework. Den är egentligen lite töntig, overklig (gillar inte när musikvideo är det :z). Men, de här när människorna gör saker, aww. När killen går fram till den andra killen, så dör jag typ. Älskar det. Det här är en sån video man kan gråta till, för att den är så fin. Fin, med att alla gör saker dom typ inte vågat, och liksom... "You're a firework". Fattar ni?

Okej, men här kommer de videor jag pratat om. Klicka på dom igen när de börjat köra för att se dem på sin riktiga sida, så blir de större.





Jaha... sorry för att denna var så sen, därför ska jag sätta mig och skriva nästa redan nu... Och luckan är inte riktigt rätt... För det blir något lite annat. Men jaja, det får ni se imorgon! ;)









Lucka 14 - Mina YouTubefavoriter

Mm, och idag blir det filmer och inte användare, så ni vet. Lägger upp klippen här, sen är det bara att klicka på det medans det spelar för att komma till youtubesidan med filmen... Men nu kör vi! :D











Första klippet, det är klockrent. Handlar om en snubbe som upptäcker kameler i någon park där de inte borde vara. Kommentarerna är bäst, och han som pratar låter som Cimon Lundberg, just so you know. Det gör det hela ännu lite roligare!



The famous catfight. Haha, två katter osm slåss, askul. Iaf de första 100 gångerna man ser den. Sen kan den bli lite uttjatad, men vad gör det? Om du inte sett denna har du missat nåt!



Denna film är liiiite random, men så kul. Spec. om du är lite flummig, då är den perfekt. Jag älskar denna film. Hur som helst, det är samma snubbar som har gjort denna som den förra, och dom är bra. Så dom kan ni kolla in!



Aaaaw, han är så söt. Hoppas att du dansar med honom, annars... -.-


Well, det var mina favoriter på youtube, vad gäller filmer.

Har du någon favoritfilm på youtube?


Imorgon kommer ett inlägg som är ganska likt detta, kan du gissa vad det är?! :o

Lucka 13 / Lucia





Vad ska du göra / har du gjort idag på luciadagen?



Imorgon blir det ett rätt kul inlägg, gissa? Tänk på det där i mitten, det kanske du känner igen?







Lucka 12 / Tredje Advent

Japp, tredje advent idag. Jag ska berätta om min dag idag igen, som varje advent (sa jag det?). Mamma väckte mig 10, sen chillade jag till halv ett, då åkte vi skidor, till nåt vindskydd någonstans. Det var helt okej, ospårat halva vägen, men det funkade.

Sen har jag suttit vid datorn, kollat på film, typ ätit soppa till middag (linssopppa, samma som Cimon Lundberg *åhh*).
Före linssoppan (samma som Cimon Lundberg *åhh*) fotade jag lite grann också, tillsammans med mina syskon. De bilderna får ni se snart ;)

Efter maten fick jag någon konstig citron-cheesecake med hallon, klockan nio började Beck, i nyhetspausen duschade jag och nu tar det väl slut strax.

Och jag har itne alls varit lika duktig som förra veckan att ta bilder, så några sånna blir det inte.

c.ya.tomorw...

MED DENNA LUCKA!

Lucka 11111111 - Frågor om julkalendern!

Frågetecken, vi kör lite frågor/svar om julkalendern!
Btw, om du vill se hela kalendern, alltså alla luckor (stänga såklart ;)) så kan du gå in här: http://igeland.blogg.se/2010/november/julkalender-2010.html

Hur har du kommit på vad du ska skirva om?
Jag frågade före om det var något ni vill se eller veta eller så, och jag har skapat luckor efter det i första hand, resten har jag kommit på själv. Jag trodde att det skulle bli svårt att komma på, men icke. Det var ganska enkelt faktiskt!

När lägger du egentligen ut inläggen?
Klockan 08.00.00. Alltså klockan 8 på morgonen. Oftast skriver jag dem ca åtta på kvällen, och tidsinställer. Eller så skriver jag dem någon annan tid dagen före. Skriver dem alltså inte på morgonen, utan före.

Varför gör du detta?
Därför att jag var så dålig på att blogga i november (och före det också för den delen), och inte hade något att skriva om. Så bestämde jag mig för att jag måste göra något, och detta tycker jag var ganska kul..

Och en sista sak, ja man blir typ länkad om man gissar rätt på nästa lucka, eller typ kanske om man bara gissar, även om det är fel, om man har tur ;)

Tänkte att det kunde ju vara lite kul, med en liten läääänk! :D
Men, eftersom jag skriver dem dagen före, är det inte säkert att eran länk blir med, eftersom jag kanske hinner skriva inlägget innan du gissar.

Lucka 10 - Jag + Julmusik

Idag ska jag berätta om vad jag tycker om julmusik. För att... jadu. Jag tycker inte om julmusik. Speciellt inte svensk! (N)

Det finns dock annan julmusik som är bra, och det är sån här lite roligare... Den bästa jullåten är denna! :

Basshunter – Jingle Bells - Bass

Wihoo, äger. Nja, men man tröttnar på den, men iallafall. Jag har en lista med bra julmusik, här får ni den! :D

Oh Santa! BRA julmusik

Och grejen är att det ska vara lite bass, lite skönt beat så funkar det, eller om det är kända artister, och på engelska. Låtar som bara är som låtar, fast med jultext. För jag tycker inte om julmusik. Och jag hatar att sjunga det. Och ändå blir jag tvingad, av min sånglärare. Och ajg hatar det. Men ja.

Vad tycker du om julmusik? :s
Det är ju inget man skulle lyssna på jämt, eller hur
?


Oj, ser ni vad det är där i luckan? Gissa, hahaha cx










Lucka 9 - Mina favoritbloggar OFC


Inte illa gissat Anna och Eva, det var alldeles rätt! :D

Detta var ganska svårt faktiskt, första var given, men sedan blev det svårare. Följer så många (dock inte lika många som förr... Tror jag?!) bra, men inte direkt några superbra. Men, här kommer de 5 bloggar jag gillar bäst!

Och justdet, alla bilder är länkar till bloggarna!



Miiiichaela Forni. Jag älskar henne. Hörde talas om henne första gången när hon var med i BellaTyraShow förut, hon kändes skön, så jag böjade läsa hennes blogg. Slutade dock efter ett tag, och började för ett tag sen. Och sen dess har jag älskat den. Hon skriver så fint, går inte att beskriva. Ge den en chans hörrni' ! :D

Matilda, en gammal kompis till mig (jo faktiskt). Hon är en fantastisk fotograf, det är galet. Hon är helt klart en av mina största foto-förebilder. Och, min gamla kompis. Liiite status. Eller, vi kanske är kompisar nu också, men jag har inte träffat henne på typ... massor av år, så jag vet inte, haha ;)


Rebecca och Ellen. Jag har följt dem i kanske två år, Rebecca är snäppet bättre än Ellen, men hon uppdaterar nästan aldrig, så det ligger lika. De gick i samma klass till i sommras, och dom har ganska liknande bloggar, så de ligger tillsammans, om ni undrar. Och de är bra också, intressanta!


Och sen får vi inte glömma Evelin, vars blogg jag älskar. Den är rolig att läsa, har aldrig tråkiga inlägg och hon gör fantaaaaastiska videobloggar. YEEES!




Det var mina favoritbloggar det, och glöm inte att besöka dem nu!

Imorgon ser luckan ut såhär.. Ett plus? Hm, vad kan det vara? En gissning? :D

Lucka 8 - Mina Twitter-Favoriter

Yesman, här kommer dom, de bästsa på Twitter enligt mig.. N-n-nice. btw så heter jag jonnaigeland på Twitter, och jaa... Bara så ni vet, twittrarna står inte i ordning, fattar ni? Den som står överst är inte bäst. Och deras Twitternamn står under det stora, efter @:et. Då kööör vi! :D

Btw, säg gärna era favoriter på Twitter - eller dig själv. Vill ha nya bra att följa! :D




Yes, där har vi de på Twitter som jag tycker bäst om. Eller nej förresten, som jag tycker är roligast att läsa. Drar lite kort om varför;
Damon:
Huuuumor! Lägger ut typ random roliga saker, eller inte random, men han är ganska kul iaf.
Cimon: Skriver om sitt liv, sådanahär korta smarta saker med precis det man vill veta, oftast. Uppdaterar lagom  ofta också!
Soran: Okej, han är bäst. Skriver typ om vad han gör, och roliga saker (han är ju komiker..?). Hur som helst älskar jag honom, men det hör ju inte hit... Haha.
Lady GaGa: Skriver små meddelanden, oftast med bild, till sina fans. Och jag älskar sättet hon (verkar) älska sina fans, så ja... En självklarhet på Twitter tycker jag!
Blondinbella: Skriver ungefär samma saker som på sin blogg, men i kortare format och oftare, alltså är sakerna ofta först på TWITTER (oops caps). Väldigt kul faktiskt, uppdaterar ofta och så.



Här är det twittrare som jag inte tycker är lika  bra som de ovan, men som ändå förtjänar att bli nämnda.
Anne:
Typ en modell, hon twittrar iaf på engelska och inte om så jätteintressanta saker, men hon har ofta bilder, vilket är kul.
Sf: Kan alltid vara kul och bra med lite nyheter  om bio..
Erik: Han är nice liksom, så hans twitter är också ganska nice. Skriver engelska och svenska lite blandat, och skriver mest om sina spelningar, men ibland kommer det om hans typ riktiga liv, och det är bäst.
Isabella: Ni vet tinkerbella, detta är hon då. Skriver mer vardagligt än på bloggen, ganska bra.
Michaela: Samma som förra, skriver mer vardag än bloggen. Men, ett stort minus på båda dessa sista är att det väldigt ofta håller på att skriva till varandra, och det är jobbigt, eftersom det kommer upp på min sida och så, och man oftast inte alls förstår samanhanget... Det är mest därför dom ligger på denna lista och inte förra!

Yep, det var det. Som sagt, skriv era Twitters och era favoriter! :D






Imorgon blir det ett liknande inlägg som idag, kan du gissa vad? :D

Lucka 7 - Österfärnebo, my home, but for how long?


Någon bad om att jag skulle skriva lite om stället jag bodde i då, alltså vad jag tyckte. So, Yes I Can. Varning för ett långt, tråkigt, billöst inlägg bara, hah. Men som jag sagt förut, skit i att läsa det då, kommer roligare inlägg imorgon! :D

Anyway. Jag bor i den där byn där ja. Som ligger mittimellan ästrikland och Uppland, nästan. Typ 4 mil från Sandviken, kanske 6 från Gävle. Det bor väl 1000 pers här. Finns faktiskt det mest nödvändliga, skola, mataffär, dagis typ. Om man vill ha nåt speciellt får man åka till Sandviken, eller varför inte slå till på Valbo eller Gävle på en gång för?

Jaja. Här bor jag, med min familj, och har alltid gjort. Och det har faktiskt, mot förmodan, varit ett bra ställe att växa upp på. Jag menar, man älskade ju Österfärnebo när man var 0-10 typ. Sedan började det gå neråt. Det senaste året har ... mm. Jag ska flytta. I sommar. Kanske mest för att jag inte vill bo med min familj dock, men jag gillar inte att bo här. Jag tror att jag är en stadsmänniska :D

Nej, men jag h*t*r färnbo just nu. Kommer antagligen ändra mig sen när jag flyttat, men nu så är jag så trött på att bo här. Just so you know.





Ojdå, nu blir det spännande... Detta borde ni kunna gissa, tänk på färgen där! Och detta ska bli typ det roligaste inlägget att skriva... Men vi hörs imorgon med detta då folks :D

Lucka 6 - Så här skapar du egna animeringar!

Idag skulle det egentligen vara ett fototips, men jag kom inte på nåt, haha! Så jag frågade Evelin, och hon sa att jag kunde visa hur man gjorde animationer iat, och okej tänkte jag. Fototipset kommer antagligen senare, säg jättegärna till om det är nåt särskilt du vill se/veta !

Att göra animationer då, det har jag blivit tillfrågade massor av gånger hur man gör. De går att göra på olika sätt såklart, men jag gör mina i programmet Photoscape. Det laddar man ner gratis från http://photoscape.org .

Hur man laddar ner det tänker jag inte förklara, det fixar ni nog själva. Om ni inte gör det, lämna en kommentar! ;)







När man öppar PhotoScape ser det ut så här. Då går ni in på det som är inringat, AniGif.



Då kommer ni hit. Dit pilen pekar ska du, och leta upp mappen med bilderna du ska göra en animation av.


När du kommit till mappen med bilderna trycker du på den, som vid 1:an. Då kommer bilderna i den mappen upp under, vid 2:an.


Okej, nu kommer det "svåraste". Du ska ta den bild du vill ha med i animationen där nere (1) och dra in den till det vita där uppe, som pilen (2) visar. Då kommer bilden upp där nere, och det är där din animation hela tiden visas, sen när du lagt dit fler bilder.


Du kan lägga in typ hur många bilder som helst, gör bara som på förra steget (dra dom). När du har alla bilder du vill ha , kan du ändra tiden hur länge varje bild ska visas. Det gör du där 2:an pekar.


När du trycker där kommer den här rutan upp, där du väljer hur lång tid det ska vara. Det är bara att testa lite tills du blir nöjd här, och tänk på att det är hundradelar som man räknar, som det också står där.


Nu ändrade du tiden på alla bilderna, till samma. Du kan också ha olika tider på dem, och så markerar du en bild där uppe (1), och går in på Ändra Tid igen, som på förra. Sedan ändrar du från "Ändra visningstiden för alla rutor" till "Ändra bara visningstiden för den aktuella rutan". Sedan är det bara att ändra, och det blir bara den markerade bildens tid som blir ändrad.


När du är nöjd med tiden osv. är det bara att trycka på spara. Så väljer du var du ska spara den och namn på den och så. Det som är viktigt här är att du inte byter filformat, det måste vara GIF.


Ja, sen är det bara att gå in på bloggen och ladda upp den (eller vad du nu ska göra med den). Det är bara att ladda upp som vanligt, men det viktiga är att ladda upp den i den storlek den är gjord i. Jag lägger alltid upp dem i 1000, då blir den automatiskt sin riktiga storlek. Om du ändrar storleken när du laddar upp den kommer den inte röra sig.


Såhär ser den ut sen, uppladdad och klar. Lite random bilder bara, haha..


Hoppas att ni blev nöjda! :D








Såhär ser morgondagens lucka ut. Jag tror inte att någon av er kan gissa vad det är för nåt faktiskt ;)






Lucka 4 - Den femte December 2009

För ett år sen datummässigt, var det fredag den fjärde. Men, om man räknar efter veckodag osv., så var det lördag den femte. Och lördag den 5:e december 2009 spelade Lars Winnerbäck i Gävle.


Det vad på Läckerol Arena. Det var det bästa jag sett. Jag har varit på... typ 6 konserter tror jag, och det här var bäst. Iaf, jag ska berätta lite! ;)

Köpte biljetter en vecka tidigare, fick rätt dåliga platser men ja. När det blev lördag åkte jag med.. en, till Gävle. Gick runt i Gävle med Agnes på dagen, handlade lite. På kvällen åkte jag, pappa och Oskar till Läkeroooool! :ooooo

Andreas Grega var förband, tyckte bara att han var dålig då. Nu har jag dock upptäckt hans storhet, han är grym! ;)
Haha, nog om honom. Lars körde igång med Järnvägsspår, från skivan som var ganska ny då.

Ungefär mitt i spelningen kom Hugger i sten. Om det är någon låt med honom jag älskar, så är det en. Rätt lugn gitarrverision har jag för mig att det var. Och alla sjöng. Jag höll på att börja gråta. Men det är väl en annan historia, haha. Det är iaf det bästa jag varit med om. Typ.

Jag får liksom ingen ordning och Söndermarken var ganska mäktiga också. Söndermarken var slutnumret. Så var det slut. Det var som sagt azzzzzum.

Kör lite bilder, som dock är värdelösa. Kolla in min playlist som jag skapat istället, men låtarna (självklart i rätt ordning osv. :))  LARS WINNERBÄCK! Konsert 5/12-09 <3




Om du vill kan du kolla in samanfattningen jag gjorde precis efter; http://igeland.blogg.se/2009/december/lars-winnerback-512-09.html


Idag ska jag åka till Knivsta, kommer hem imorgon eftermiddag/kväll. Morgondagens inlägg är inget som kan tidsinställas, så det inlägget kommer upp på kvällen istället för på morgonen. Men det ska nog bli ett roligt inlägg iaf ;)

Och det är inte så svårt att gissa vad som står i luckan va? ;)

Btw så gissade Anna "rätt" på dagens lucka (:


Lucka 5 - Andra Advent!

Det är andra advent idag! Det känns inte som att det är så nära jul dock...

Nåja, andra advents-luckan. Det var flera av er som önskade mer vardagligt och typ personligt, så advents-luckorna kommer att bli "min dag" - luckor, med bilder till. Ja, så vet ni det också. Då kör vi väl då, med min andra advent!





Inatt sov jag hos Saga i Knivsta, eftersom vi (alltså våra familjer) pysslade tillsammans. Vi gjorde eller öh, pyntade, ljus och julgranskulor/pumlor och gjorde lersaker.


Sen så fikade vi lite och så, lussebullar och te.. Och då menar jag lussebullar, i bullformar... xd


Mhm, sen skulle vi åka hem, så kom dom aldrig, så jag gick och hälsade på några hästar... Kommer fler bilder på dem (eller atleast en av dom ;)) sen! :D


Mhm, sen åkte vi hem iaf...


När jag kom hem vad jag gaaaalet seg, och hungrig. Så jag käkade paaasta med peeesto, och hoppade i badet. Hade dock lite väl varmt vatten där kanske, och det blev liiite mycket ånga där inne, så jag fick lite svårt att andas ett tag, men jag dog ju inte iaf. Sen var det Parlameentet, och nu tittar jag på Beck!


När det här tar slut ska jag sova, eller ah... det får vi väl se...


Ny vecka nu då, imorgon.
Då kommer också nästa lucka,
som dock är ändrad...
Men mer om det får ni se imorgon!


Lucka 3 - The Writer Of The Blog



Tänkte att ni skulle få veta lite mer om mig, jag som är på bilden där. Det finns ett annat inlägg om mig, som är länkat i menyn, men det här blir lite mer... Kul. Hihih, jaja. Läs det också om ni vill!













Yeaaaah, det här var lite (mycket) bilder på mig, den första är från maj iår, och sen framåt då. Ni känner säkert igen flera! :D

Jag heter Igeland i efternamn, och det namnet kommer ifrån Norge, och min norska släkt. Min farfar kommer därifrån, nordnorge (Jag var där i agusti så det är bara att kolla arkivet om du vill se mer om det!). Det är egentligen någon liten ö tror jag, i Norge då ;)

Jag är 153,5cm lång, mätte mig i helgen. Min pappa och farmor är också korta, så det är därifrån det kommer. Jag har alltid varit kortast i klassen, och jag har alltid velat bli längre. Men nu har jag blivit nöjd med min längd!

Jag har inte alls fotat länge. Jag började ta lite mer seriösa kort när jag skapade min förra blogg (mittnamnarpip), och började fota med systemkameran förra sommaren/hösten. Så länge har jag hållit på..


Tänkte inte skriva så långt, men här var tre lite... roliga (?) fakta om mig. Som sagt, läs gärna inlägget som ligger i menyn (me, myself and I) om du vill veta lite mer seriöst... HAHA :D




Här är vad jag kommer att skriva om imorgon...
Och vad kan det vara då? ;)

Svar på kommentar



Tre stycken, kolla vilka i det här inlägget: http://igeland.blogg.se/category/min-kamera.html

Tack!

Lucka 2 - Min önskelista!!!

Lucka nummer 2....

...innehåller min önskelista! :D
(Som btw några stycken listade ut. Asalea och Eva hittills, när jag skriver det här.. ;))


Jag önskar mig ...

Bodybutter från thebodyshop (obs, inte alla tre...), Underkläder, Dieselråttor och Sjömansmöss, Falcon Beach säsong 2, Matt topplack, Ringar (de på bilden är från stylebytyra), Ben&Jerry-glass, Vitt linne från Gina, Locktång 25mm


Vill ha ett minneskort till kameran, minst 2gb, och t-shirts med tryck, och en typ sån här ... munktröja också, är inte med på bilden... Och kommer säkert komma på fler saker sen! ;D

Har du gjort klart din önskelista?
Vad önskar du dig i julklapp?



Morgondagens lucka :)

Lucka 1 - Julkalendrar

Första december idag!
OBS, lite långt och kanske tråkigt (?) inlägg, men hoppa över om du vill då. Kommer ett roligare imorgon :D

Den första december öppnar man ju första luckan i julkalendrar (om man inte har en bamsekalender som börjar på 28 -.-). Så, här kommer första luckan i min blogg-julkalender!

Den handlar om julkalendrar. Idag börjar årets julkalender, "Hotell Gyllene Knorren" tror jag. Jag vet inte just nu (tidsinställt) om jag såg det eller inte, men det gjorde jag säkert.

Dom senaste åren har jag dock inte följt julkalendrarna, anledningen är helt enkelt att jag inte tycker att dom har varit bra. Men, varför tycker jag inte det då? Jag har kommit på, att jag antagligen är lite för stor för den sorts julkalendrar som gått senaste åren.

De julkalendrar jag tycker är (har varit) bra är Kaspar i Nudådalen och Dieselråttor och Sjömansmöss. Det var också typ de första julkalendrar jag var så stor att jag minns. Det kan ju också göra att jag tycker som jag gör om dom. Men jag äger faktiskt Kaspar på dvd, och jag tycker fortfarande om det, så ja ;)

However, jag kommer antagligen inte följa julkalendern i år. Om vi inte tittar på den i skolan. Kanske tittar på nåt avsnitt av Kaspar någongång, om jag får lust.

Här har ni alla julkalendrar genom tiderna!




Typ det enda klippet från Kaspar på youtube... :(




Litet klipp om årets julkalender! :)


Här är en tjuvtitt på lucka 2!

Kan du gissa vad det är? ;)

RSS 2.0